Skip to main content

Oppstart av drivhussesongen er virkelig et av vårens vakreste eventyr, og det var takket være støtte fra Gjensidigestiftelsen vi først kom i gang med vårt første drivhus i 2016.

Siden den gang har vi utvidet, og her kommer et kort resyme fra 2018.

  1. mars startet frøplanting – alle på huset med «hvert sitt frø». I slutten av mars spiret det villig inne, og 24. april flyttet vi alle plantene og blomstene ut.
  2. mai ble en historisk dag – da etablerte vi grønn samling; en gruppe som hadde ukentlige møter gjennom hele sesongen og passet på at alt som skulle spire og gro fikk næring og omsorg.

Gjødselproduksjonen sto vi for selv: brennesle fra nærområdet, nyplukket Hurumtang og kaffegrut fra kjøkkenet. Dette satte vekstene våre stor pris på. Det grodde heftig gjennom en uvanlig lang, varm og flott sommer. Vi måtte ha vanningsvakter i helgene også.

Av ulike sorter kan vi nevne 2 drivhus fulle av saftige tomater, 1 drivhus med chili, søtpaprika, agurk, jordskokk, vårløk, stangselleri, persille, poteter, gulrøtter og physalis. I tillegg hadde vi masse flotte blomster i pallekassene. Vi nøt godt av all avlingen gjennom hele ettersommeren, og avsluttet sesongen med en nydelig høstsuppe med egenproduserte grønnsaker.

Vi handlet jord og pallekarmer sent på høsten, og i skrivende stund er drivhussesongen 2019 i gang!