Skip to main content

Kjøkken

På kjøkkenet lager vi varm lunsj hver dag og baker til ukeslutt på fredager. Du trenger ikke å ha tidligere erfaring med matlaging for å delta. Det er tilstrekkelig at du har lyst til å lære.

En av kjerneverdiene her på Fontenehuset, er å jobbe side om side. Når du jobber på kjøkkenet oppstår det nesten helt av seg selv, fordi vi står sammen ved kjøkkenbenken og lager mat i et sosialt og hyggelig miljø. Vi har fokus på et variert kosthold med gode råvarer, og alt lages fra bunnen av. Vi fordeler oppgavene mellom oss og du velger selv hva du vil bidra med – om det er å skjære opp grønnsaker, eller koke det som skal i grytene.

Dagen starter alltid med felles frokost kl. 08.30, og klokka tolv samles hele huset til deilig lunsj. Hva som skal serveres i løpet av uka bestemmer vi i fellesskap. Det settes opp en ukemeny hvor alle kan komme med innspill. Vi er også glade i å bake, og unner oss litt søtbakst på fredager når vi samles til ukeslutt.

For å dekke kostnadene så er det satt fast pris på måltidene, som man kan betale enten med kontanter eller våre egne klippekort. Frokost er 10kr, og lunsj får man for 30kr. Kake til ukeslutt er gratis.

Kjøkkenet drives i tråd med Mattilsynets krav om hygiene og stell. Sammen sørger vi for at dette blir overholdt, og det er alltid god stemning når vi har hovedrengjøring.