Skip to main content
Blogg

Mine sommerminner fra fjell og dal

I sommer har jeg vært på flere turer, både høyt oppe på snaufjellet og lenger nede i dalen.

Dette bildet er fra Golsfjellet med Skogshorn i bakgrunnen. Jeg gikk opp til denne varden på kvelden 7. juli og fikk med meg det flotte lyset gjennom skyene som er om sommeren like før sola går ned.

.

Senere var vi på fottur i Ålingsfjellet. Bildet er fra 13. Juli med Lauvdalsbrea i bakgrunnen. Finere rasteplass skal en lete lenge etter. Nesten helt vindstille var det også.

4. august var vi på sykkeltur på en grusvei til et sted som heter Lyserbotn, også dette høyt til fjells i Ål. Klart og godt vann var det i bekken som viste seg fra sin beste side da vi var der. Artig å fylle kildevannflaska med gratis vann som faktisk er bedre enn vannet kjøpt i butikken.

 Vi la merke til at det også var blåklokker i lyngen der.

Vill og vakker natur i den norske fjellheimen. Omtrent midt i bildet ser en inn til Skålen, som er en enda mer avsides del av fjellet som vi ikke besøkte.

På vei tilbake tok jeg dette bildet.

Den 14. august gikk vi opp til et fjell i Hemsedal som heter Såta. På toppen er det 1257 m.o.h. Været var helt greit også, selv om det var ganske overskyet.

To dager senere var vi på tur til Vettisfossen som er det høyeste uregulerte fossefallet i Nord-Europa med et fall på 275 meter. Vi kunne kjenne den våte dampen fra fossen selv om vi ikke stod helt inntil den.