Skip to main content

400 personer, fra 109 fontenehus, fra 21 land verden over, er samlet på Lillestrøm på Verdenskonferansen for fontenehus, og vi, et team på fire personer, fra Fontenehuset Drammen, er en del av det! Vi kan trygt si at vi har hatt noen innholdsrike dager så langt, vi har lært mye og fått masse inspirasjon som vi gleder oss til å dele med våre kollegaer når vi kommer tilbake etter konferansen.

På søndag ble den tyvende Verdenskonferansen åpnet på Lillestrøm, og det var storfint besøk av stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam, og tidligere statsminister og generaldirektør av Verdens helseorganisasjon, Gro Harlem Brundtland. Gro Harlem Brundtland har hatt en stor innflytelse med tanke på hvordan vi snakker om mental helse i Norge og internasjonalt, og har i en årrekke engasjert seg i å fremme Fontenehusmodellen og viktigheten av det arbeidet fontenehusene gjør på verdensbasis. I innledningen av konferansen på søndag ble hennes årelange innsats og fantastiske bidrag for å bedre livene til mennesker med psykiske helseutfordringer hedret, da hun mottok Rudyard n. Propst Award, som i år ble utdelt for første gang.

Gro Harlem Brundtland mottar Rudyard n. Propst Award av Knut Stubben, Fontenehuset Hønefoss/Clubhouse International.

Liv-Christine snakket om koblingen mellom god relasjonsbygging og den arbeidsorienterte dagen på Fontenehuset.

Teamet vårt fra Drammen har også bidratt med to flotte presentasjoner på Verdenskonferansen. På søndag delte Irina Greni, daglig leder på Fontenehuset Drammen, og Liv-Christine Hoem, medlem på Fontenehuset Drammen, sine erfaringer og ulike perspektiver rundt viktigheten og betydningen av god relasjonsbygging i jobben vi gjør på Fontenehuset.

Irina delte sitt perspektiv som medarbeider og daglig leder, og snakket om noen av de viktigste verdiene de som jobber på Fontenehuset burde ha.

Dagen etter snakket Karine Elisabeth Juel, et av våre medlemmer, og medarbeider, Kathinka Abhar, om Fontenehuset Drammens akkrediteringsprosess og for en positiv innvirkning akkrediteringen har hatt på huset vårt. For et bra team!

Kathinka og Karine snakket om vår akkrediteringsprosess.

 

 

 

 

 

 

Workshopen «Member staff-relationships,» hvor Irina og Liv-Christine holdt sine presentasjoner, ble ledet av Robyn Evans fra Progress Place Clubhouse. De andre i panelet var: Susan Blair (Progress Place Clubhouse), Lisa Brennan (Genesis Clubhouse) og Walter Cunningham (Genesis Clubhouse).

Det var Joel Corcoran som ledet workshopen om akkreditering, da Karine og Kathinka delte vår akkrediteringsprosess med over 30 personer. Resten av panelet besto av: Koki Hashitani (Clubhouse Yuusen, Japan), Daisuke Kato (Japan Clubhouse Coalition), Anita Brix Lambæk (Clubhouse International), Mari Lipp og Peeter Teder (Haabersti Klubimaja, Estland) og Eva Yau (Clubhouse International Faculty og konsulent, Chengdu).