Skip to main content
Blogg

Min studiehverdag

Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle begynne på skolen igjen i voksen alder. Vel, her gikk drømmen i oppfyllelse. Jeg ble både glad og nervøs da jeg fikk brevet om at jeg ble godtatt som student ved Åssiden videregående skole.

 

Jeg føler dagene går utrolig fort. Snart nærmer det seg vinterferie og det går fort over mot sommerferien. Og deretter start av vg2. Jeg er glad for at jeg har kommet meg så langt framover, etter å ha opplevd så mye nedturer i fortiden min.

 

På grunn av tidligere dårlige erfaringer må jeg si, helt ærlig, at det jeg gruet meg mest til var å møte dem andre i klassen. Jeg var veldig usikker på om jeg kom til å føle meg tilsidesatt, utenfor, og at den følelsen av å bli ignorert skulle komme tilbake. Men det ble helt motsatt. Jeg fikk meg gode venner. Venner som jeg faktisk kan stole på. Jeg må si det var en god følelse, den følelsen man får når man føler når man blir godtatt av de andre i klassen og at det ikke er noe forskjellsbehandling mellom oss i klassen.

 

Endelig kan jeg klare å se framover i livet, 100%! Vi har en fin klasse- miljø der alle føler seg inkludert og ikke minst at ingen er redde for å spørre andre i klassen om hjelp. Det er også en fin skole som ligger bare noen få minutter til nærmeste kiwi og ikke så langt unna til to av de nærmeste bussholdeplassene som ligger ved skolen, og ikke minst flinke lærere som er gode til å tilrettelegge best mulig for eleven, og som er der hvis det er noe vi trenger hjelp. At lærerne er der for å gi oss svar på det vi lurer på er også et stort pluss. Og det at jeg har gode venner i klassen som jeg kan støtte meg på hvis ting blir vanskelig eller om jeg ønsker å snakke om andre ting for å koble meg ut av alt som har med skolen å gjøre.

… Også må jeg ikke glemme de gode kollegaene mine utenfor skolen. Jeg hadde aldri klart dette uten den støtten og de motiverende samtalene dere gir meg.

 

Jeg var veldig nervøs da 1 halvåret nærmet seg slutten. For jeg visste at jeg snart skulle se karakterene mine for det halvåret. Jeg som har slitet med konsentrasjonsvansker før, har jobbet veldig hardt for å bestå og kanskje få litt høyere karakter enn det jeg hadde sett for meg. Det jeg var mest overrasket over var at jeg fikk 4 i matte. 4! Jeg som for det meste fikk 1 eller 2-er da jeg hadde matte på ungdomsskole nivå. Og nå som jeg er i videregående nivå, fikk jeg 4. Jeg trodde faktisk at jeg kom til å få 1 eller 2-er i dette faget denne gangen og, men tydeligvis ser mattelæreren min at jeg er på en litt høyere nivå enn jeg hadde trodd. Asså, jeg kan fortsatt ikke tro det. Det er helt utrolig.

Jeg hadde heller aldri trodd at engelsk skulle bli mitt favorittfag. Når jeg nå tenker tilbake, har jeg aldri mistet noen engelsktimer med unntak hvis jeg var veldig syk. Så i engelsk fikk jeg også karakteren 4. Og jeg er veldig fornøyd med det. Det at vi har en engelsklærer som gir oss så mange spennende og interessante oppgaver å gjøre, gir meg en motivasjon til å ville fortsette å lære og utvikle meg. Dette gjør også faget mer morsommere å lære.

 

Nå sitter jeg her og tenker at det er nå jeg lever det beste i livet, selv om det å gå på skole er hardt med mye press, masse prøver, innleveringer og så videre, så er det ganske mange fordeler med det og. Jeg bare håper at dette går min vei framover nå.

Ciao! Ha det fint! Takk for meg.

 

-Skrevet av Shangitha Kajandren

 

Bildet er tatt i pausen midt i skoletimene på skolen av en god venninne av meg